Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

Játszanak az egészségünkkel?

2007.05.06. 20:27 :: lyza

Szendi Gábor hadat üzent az antidepresszánsokat felelőtlenül felíróknak. Hadat üzent a gyógyszeriparnak, hogy ne mérgezhessenek bennünket. Az itt önkényesen kiemelt cikkrészletek roppant elgondolkodtatóak mindenki számára.

"Ugye, már a csapból is az folyik, hogy a depresszió, na meg a pánik népbetegség. Rohanó korunk és a stressz - ahogy a média nyomatja nekünk az előemésztett magyarázatot - megbetegíti az embert. A statisztikák szerint a fejlett országokban a szív- és érrendszeri betegségek után a depresszió a legnagyobb népegészségügyi probléma. Tegyük most fel a következő egyszerű kérdést: hogy van az, hogy van egy rakás antidepreszszánsunk, amelyek (például a csokornyakkendős tévépszichiáter szerint) egy csapásra megszüntetik a depressziót (és persze a pánikbetegséget), ezenközben a betegek száma mégis egyre nő?"

"Ma az antidepreszszánsok a gyógyszerpiac slágertermékei, évi 40-60 millió receptet írnak fel belőlük a világon, és az első 20 leggyakrabban felírt gyógyszer közt szerepelnek. De hát akkor még a depresszió ritka betegségnek számított. A pszichiáterek nem hittek benne, hogy a szociális, munkahelyi és házassági problémákat gyógyszerrel kezelni lehet. Ma sem lehet, viszont hisznek benne. Világos, hogy az akkori depresszió nem az a depresszió, amit ma már tévéújságok mellékleteiben is "szakértők" reklámoznak. Az a depresszió súlyos betegség volt, ez a depresszió fogyasztási cikk. Kapható bármelyik pszichiátriai rendelőben, külön kérés nélkül is. De hogyan lesz fogyasztási cikk a depresszióból? A történet egyszer majd marketingbravúrként szerepel PR-tankönyvekben. "

"Depresszióban komoly kockázat az öngyilkosság, ezért sokat vizsgált kérdés, hogyan befolyásolják az antidepreszszánsok az öngyilkossági kísérletek és tervek számát. Az volna várható, hogy az antidepresszánsok csökkentik az öngyilkosság kockázatát, és a pszichiátria a gyógyszercégekkel karöltve szajkózza is ezt. A kutatási eredmények azonban nem ezt támasztják alá, hanem majdhogynem az ellenkezőjét."

"A gyógyszerkutatás profitorientált lett, a pszichiátria pedig a gyógyszercégek előretolt hadállása. A tőke semmivel sem szemérmesebb a gyógyszerüzletágban, mint mondjuk az alkohol-, a dohány-, az élelmiszer- vagy vegyiparban. A környezetünkbe mérgeket okádó vállalatok pontosan tudják, mekkora károkat okoznak az emberek egészségében, de inkább költséghatékonysági elemzéseik alapján leperkálják a környezetszennyezési bírságot, és űzik tovább bűnös tevékenységüket. Ugyanez elmondható a gyógyszeriparra is, és az azt akarva-akaratlanul kiszolgáló egészségügyre. Az orvos felelőssége elveszni látszik az információ- és dezinformációözönben, de sokan nem is bánják ezt annyira. "

Cikkeit elolvashatod a tények-tévhitek honlapján.

 

1 komment

Címkék: egészség

süti beállítások módosítása