Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

Az első boldogság

2007.10.21. 13:10 :: lyza

Az első felszabadult, boldog érzés akkor lopakodik a szívedbe, amikor visszaadod magadnak mindazt, amit elvettek Tőled.

 Sokan, sokféle sebet hordozunk magunkban gyermekkorunkból. Sokszor már nem is emlékszünk, elástuk magunkban, eltemettük, de a tudat alatt mégis hatnak, olykor görcsbe rántanak. Olykor nem értjük a saját reakcióinkat, olykor megdöbbenünk tetteinken. Nem értjük el és bezárkózottságunkat, szeretetéhségünket, bizalmatlanságunkat, magányosságunkat.

Én nem azt mondom, hogy dolgozd fel a gyermekkorodat. Azt mondom, írd át. Add meg magadnak mindazt, ami kimaradt, ami elveszett, s harmóniát teremtesz magadban. Ehhez lehet segítségedre az:

Út önmagamhoz>>>

meditáció.

Kívánom, hozzon számodra is olyan feloldást, melyet számomra hozott!

Gyerekek

"Gondolj minden gyermekre úgy, mint egy csodára. Tiszteld a gyerekeket, becsüld őket, ne tekintsd őket magától értetődőnek.

 Minden egyes gyermek az ég és a föld találkozása. Minden gyermek egy csoda. Valami megtörténik, aminek szokványosan nem kellene megtörténnie: az anyag és a tudatosság találkozása, a látható és a láthatatlan találkozása. Ezért gondolj minden gyermekre úgy, mint egy csodára. Tiszteld a gyerekeket, becsüld őket; ne tekintsd őket magától értetődőnek.
Abban a pillanatban, hogy magától értetődőnek tekintesz egy gyermeket, meggyilkolod. És minden gyermeket meggyilkolnak; ez történik mindenütt a világon, és ez történik minden korban: hatalmas mészárlás. Nem csupán Heródes ölte meg a gyerekeket Izraelben, megtörténik mindennap; megtörtént Heródes előtt, és történik azóta is.
Minden gyerek átesik egy lélekgyilkosságon; abban a pillanatban, hogy egy gyermeket nem tisztelsz, és azt gondolod, hogy hozzád tartozik, mint egy vagyontárgy, megölöd, megsemmisíted őt. A gyermeket Istenként kell tisztelni, mert a gyermekben újra Isten érkezik el a Földre. Minden egyes gyermekkel Isten kinyilatkoztatja, hogy még nem fáradt el, még nem unta meg az emberiséget, még mindig reménykedik, hogy folytatja az emberi lények teremtését, bármivé is válunk. Bűnösökké vagy szentekké, bármit teszünk, ő még mindig reménykedik, hogy a valódi emberi lény fog megteremtődni. Isten még nem csalódott! Ezt hirdeti minden egyes gyermek világrajövetele, létezésbe érkezése." (OSHO)

 

 



2 komment

Címkék: blog élet gyerek idézet boldogság meditáció szeretet gyerekkor


süti beállítások módosítása