Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

A szeretet ereje

2008.03.28. 16:47 :: lyza

Közeledvén a hétvége,  igyekeztem úgy összeállítani a mai üzeneteket, hogy pihentető s egyben elgondolkadtató, megnyugvást hozó is legyen számodra.
 Az első az intimitásról, a szeretetről szól. Mindenhez: emberekhez, a tárgyakhoz, a természethez kétféleképpen viszonyulhatsz. Vagy szeretettel közelítesz feléjük, vagy a szeretetnélküliség uralkodik rajtad. Ha a szeretet van benned sok-sok örömforrásra, boldogsággal teli pillanatokra lelsz. Ha egyszer megérinti a szívedet a csillagos égbolt, a nyíló virágok illata, egy ismeretlen arc, mely Rád mosolyog, egy kedves szó - sokkal tágasabb és szebb lesz a világ. Ezért azt mondom: közelíts mindenhez szeretettel, és sok-sok ajándékra lelsz. (Kattints a címekre!)
 
 
A Létezés, az Univerzum, Isten, nevezd ahogyan Neked jól esik: azt szeretné, hogy te boldogságban és gazdagságban élj. Minden téren. S millió lehetőséget küld, amit, ha nyitott szemmel jársz, meglátsz. Ha elbástyázod magad a gondolataiddal, ha csukott szemmel jársz, minden ajándék mellett elmész. Ezért jó az, ha mindig a jelenben élsz, s nem a tegnapban, nem a holnapban, mert az a gyönyörűség, az az öröm, ami most ott van melletted, sosem jön el mégegyszer. De így van ez a szomorúsággal is. Az is elmúlik, s ha van bátorságod megélni, nem bánt többé.
 
 
Olyan sokáig nem tudtam, miért gátolom, fékezem magam? Miért van az, hogy nekifutok dolgoknak, majd megtorpanok. Bátor vagyok, a következő pillanatban pedig megriadok. Szeretetre vágyom, de még mindig nem tudom igazán elfogadni bárhonnan kapom. Tudtam, hogy a múltban kell keresgélnem, ha meg akarom fejteni magam."
 Ez a részlet abból az írásomból való, mely megismertet egy egyszerű meditációs technikával, amely visszahozta a belső békémet. Ezért merem ajánlani Neked is.
 
 
Kívánok Neked és szeretteidnek békességes, boldog hétvégét!
 

komment

Címkék: blog élet idézet szeretet önismeret virágzás létezés intimitás


süti beállítások módosítása