Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

Lásd tisztán önmagad!

2008.03.29. 11:43 :: lyza

Megrendítő levelet kaptam tegnap. Remélem, nem haragszik meg érte, ha idézek ebből egy pár sort.

"Műtötték aput, s nem sikerült...12 napra rá elment....s talán
azért is fáj annyira, mert amikor ott feküdt 2 műtét után is az intenzíven megláttam a TISZTA igaz belső lényét...s erre ma erről olvasok valamelyik régebbi hírleveledben:-)

Tényleg ott volt apu, tisztán, minden földi piszoktól, haragtől,
 agressziótól....mentesen, amit csak ráragasztott ez a világ!!!!
és soha többé nem beszélt már hozzánk, nem nyitotta ki a szemét csak időnként szorította meg a kezünket..s csak a jobb keze működött!!!"

Tiszták vagyunk valamennyien. Te is, én is. S visszatérhetsz ehhez a tisztasághoz, ez a legtöbb, amit megtehetsz önmagadért, amíg van időd. Ne törődj azzal, mit vár el Tőled a világ! Ne törődj azzal, mihez mit szólnak a többiek! Te csak add azt az igazi csodát, amit magaddal hoztál, ami Benned él, ami igazán Te vagy. Az életnek nincs célja, nincs értelme, az élet egyszerűen csak élet, egy tiszta Létezés, semmi más. Öröm és könny, találkozás és elválás, borús égbolt és napsütés, a természet gyönyörűsége, szépsége, egy teljesség, ami Érted, s mindannyiunkért van. Sokszor szégyelled magad önmagad és mások előtt, mert úgy gondolod, nem jól léptél. Ne csüggedj! Ha tudtad volna, melyik a helyes út, azon jártál volna. Örülj annak, ha tévutra jutottál, mert legalább most azt tudod, hogy rossz az irány. Merre menjél? (Kattints a címekre!)

-Szégyen

Boldogtalanságunk okai mi magunk vagyunk. Nézz körül! Mennyi ember él körülötted falak mögé bújva, s Te magad is falakat emelsz. Védekezel. Nem engedsz közel senkit sem magadhoz. Igaz, a kitárulkozás veszélyes játék: sebezhetővé válsz. De enélkül nincs Élet. Jó, ha vállalod a veszélyt...Mert lehet, hogy 10 emberből 9 megbánt, de lesz egy, aki teljes valóságodban elfogad. S ezért az egyért megéri! S ezt az egyet majd követi sok más, aki Hozzád hasonló. Nem is gondolnád, mennyi ilyen ember él! Ha tisztán adod önmagad, olyan embereket vonzol magadhoz, akik Veled "egy cipőben járnak".

-Elszigetelődés

Szívem minden szeretetével kívánok Neked egy gyönyörű utazást önmagad felé, ahhoz a tiszta a fényhez, ami Te vagy, s kívánom, hogy megtaláld újra!

Ha tetszenek az üzeneteim kérlek küldd tovább ismerőseidnek, barátaidnak, ellenségeidnek. Van egy csodálatos héber mondás: "Tedd az ellenségedet barátoddá!" S ha ez így lesz, elmúlik a világ minden fájdalma!

Küldöm mindezt Neked sok-sok szeretettel...




komment

Címkék: blog élet én halál depresszió pánik életmód gondolatébresztő önismeret

süti beállítások módosítása