Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

Az első lépés, s utána a többi...

2009.05.19. 09:52 :: lyza

Folytatva a tegnapi gondolatokat, íme a mai mottónk:

 

„Miért habozol? Kockáztass! Kockáztass meg bármit! Ne figyelj oda, mit mondanak mások! Tedd azt, ami mindennél nehezebb! Vállald magad! Nézz szembe az igazsággal!”

 

Amiért oly sok álmunk, vágyunk, elképzelésünk semmivé válik, annak egyetlen oka az, hogy másokra figyelünk. Mások véleménye határozza meg, hogy mit és hogyan teszünk, érzünk, cselekszünk. Ezt kell eldobnod magadtól. A mások véleményére való túlzott odafigyelést. A világ összes gyönyörűsége, találmánya a köz szemében őrültektől származik. Mindarra, amivel megajándékoztak bennünket, azt mondták: lehetetlen. S íme, mégis itt van velünk.

Ha csak a világra figyelsz, örökös vívódás lesz benned, örökös ütközés. Mást akarsz a szívedben, s mégis mást cselekszel. Ez az igazi őrület, ebbe csak belepusztulni lehet.

 

Önmagunk vállalása kockázat? Igen. De hidd el, ha önmagaddá válsz, ha azt teszed, amiért itt vagy, a kockázat vállalása szabaddá és boldoggá tesz. S szívében mindenki erre vágyik. S ne hidd, hogy az igazi önvalód senkinek sem kell. Meglepődsz majd, milyen emberek, helyzetek jönnek az életedbe!

 

Ha a szeretetben gyökerezel, valódi gyökereid vannak. Másképpen nem lehet gyökeret verni.

Lehet pénzed, lehet házad, lehet biztonságod, lehet bankszámlád; ezeken a dolgokon keresztül nem tudsz gyökeret verni.”

 

Gyökeret verve

 

Mire is jó a zene? Milyen fizikai és lélektani hatásai vannak? Jó magam is meglepődve olvastam, bár már hosszú évek óta minden napom része, s az, hogy sikerült a pánikból kiszabadulnom, nagyrészt ennek köszönhető. Ez csak egy tipp, nekem nagyon bevált: ha nagyon stresszes, nyugtalan vagy egész éjjel szóljon halk zene. Csodálatos hatása van!

 

A gyógyító zene

 

Íme, a mára választott videó csodás hangokkal és csodás képekkel!

 

Kattints ide!

 

 

Legyen fény a lelkedben, szeretet a szívedben!

 

 

komment

Címkék: zene élet depresszió pánik egészség idézet félelem pénz szeretet gondolatébresztő szegénység gazdagság gyökerek

süti beállítások módosítása