Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

Szeretnélek szabaddá tenni!

2007.05.05. 06:08 :: lyza

Boldogságunk titka 2.

"Az élet nem zsugori, a létezés mindig bőkezűen osztogat - csak mi nem fogadjuk el az ajándékait, mert nem érezzük magunkat méltónak rá. (OSHO)


Ha a létezés szeret Téged, ha a létezésnek szüksége van Rád, mi bajod van magaddal? Felejtsd el a régi tükröt, törd össze, amelyben csak azt látod, mit raktak Rád mások! Tedd szabaddá magad minden régi gondolattól, beidegződéstől, fájdalmadtól, szomorúságodtól. Semmi köze a jelenhez, a mához. Csak most élsz, ebben a pillanatban. Az előző pillanat már elmúlt, a jövő pillanata pedig azon múlik, mit teremtesz számára itt és most.


Miért nem becsülöd magad? Ha Te nem teszed, ki tegye? Hogyan becsüljenek mások, ha azt sugárzod feléjük: á, ne törődjetek velem, én csak egy kis senki vagyok!

Miért nem szereted magad? Ha Te nem szereted , hogyan szeressenek mások?  Ha nem tartod szeretetre méltónak magad, hogyan szeressenek?

Miért félsz megismerni önmagad? Az egyetlen létező vagy, akiben soha nem fogsz csalódni. Ha eddig csalódtál csak azért volt, mert nem ismerted önmagad, s olyan dolgokat tettél, aminek semmi köze Hozzád. Olyan úton jártál, ami nem a Te utad.


Te vagy a rejtvény és Te vagy a megfejtés. Bármilyen furcsának is hangzik, mindig az történik Veled, amit Te akarsz, ott mélyen, legbelül magadban. Boldogtalan vagy? Szomorú vagy? Valami miatt Te akarod.


A boldogsághoz bátorság kell. A boldogtalansághoz a gyávaság is elég. Emberek milliói élik le úgy az életüket, hogy nem mernek boldogok lenni, mert 'úgyis elmúlik egyszer." Visszatartja őket a félelem, s inkább veszni hagynak ezer és ezer boldog pillanatot. Azt mondom Neked: ha a boldogság ott kopog az ajtód előtt, ne tétovázz! Engedd be. S merülj bele, éld meg felfokozottan, ne törődj semmivel. Fürödjön meg benn teljes lényed: tested-lelked teljes intenzitással. Ha boldog vagy ragyogj, ha ölelsz teljes önvalóddal ölelj, megszabadulva minden gátlástól, szabadon. Hiszen a szerelemmel is ez a baj: csak félig vagy ott, csak félig vagy benne az érzésben, mert mi lesz, ha vége lesz...


A létezés bőkezű.  Ha meg van a bátorságod, a boldogság mindig ott fog kopogtatni az ajtódon. Elmúlik az egyik boldog pillanat, kapcsolat, jön helyette a másik. A létezés Téged gazdaggá akar tenni, nem egyetlen személyhez, eseményhez láncolni.


Légy merész!  Merd belevetni magad a boldogságba, s meglátod, micsoda energiák szabadulnak fel benned! Tudom, a boldogsággal olykor fájdalom is jár. De egyik nincs a másik nélkül. S nem éri meg takaréklángon élni.


komment


süti beállítások módosítása