Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

Az élet RÓLAD szól!

2007.05.07. 08:11 :: lyza

Az élet RÓLAD szól, csakis Rólad, senki és semmi másról!

A Te vágyaidról, a Te kiteljesedésedről, a Te boldogságodről, gyönyörűségedről!

Ezt Te is tudod, amikor megszületsz, akkor még kristálytiszta minden.  Ártatlan, őszinte emberke vagy, s ez a meghasonlott világ le is támad rögtön. Értelmetlen szabályokkal, s hazugsághegyekkel találkozol. Még látod, hogy itt semmi sem az igazi, hazugok a tettek, a szavak, mindenki mást mutat mint amit érez és gondol. Kevés olyan embert látsz, aki valóban önmagát adja. A körülötted élő emberek a másik életével, a másik problémájával, a másik tetteivel foglalkoznak, s mindenki nagyon okos, ha a másik ember sorsáról van szó. A másik helyett mindenki "tudja" mi lenne neki "jó". Csakhogy ez nem így van!

Hogy Neked mi a jó, mi a szép, mi az életed értelme, azt csak Te tudod igazán!

Lehet, hogy mióta itt vagy, midezt már elvesztetted útközben. Lehet, hogy már minden zavaros Benned, magad sem tudod, mit is kellene tenned, hogy visszatalálj önmagadhoz. Egy zűrzavaros világban hamar zűrzavarossá válik az ember. Ebben a zűrzavarban is fel-felvillan Benned, hogy rossz irányba tartasz, akkor válsz feszültté, idegessé, akkor tör Rád a menekülhetnék. S mégis maradsz, mert szeretetre, biztonságra vágysz, s félsz, hogy egyedül maradsz. Ezt használják ki a körülötted élők ami, egyenlő a lelki zsarolással.

Minél inkább önmagad vagy, annál többet tudsz adni önmagadnak és másoknak!

Csodálatos, színes világban élnénk, ha mindenki az lenne, ami. Ha végre levennénk az álarcainkat. Egy virágoskert is unalmassá válik, ha egyfajta, egyszínű virágokat látsz. Ezért vált unalmassá, szürkévé a világunk, az életünk, mert egyfajta, egyszínű "virágokkal" raktuk tele. Ugyanabban a gondolatkörben pörgünk, mindenre ugyanúgy reagálunk, belesimulunk a szürke tömegbe a biztonságért, a szeretetért. Sodródunk.

Az életed a Tiéd! A legnagyobb átverés, amikor el akarják hitetni Veled, hogy akkor jársz jól, ha beállsz ebbe a szürke, semmitmondó tömegbe. Amikor a tehetetlen emberek le akarnak húzni a tehetetlenségbe. Amikor a saját nyomorúságuk miatt le akarnak húzni a nyomorúságba. Amikor gyávaságuk miatt le akarnak húzni a gyávaságba. Amikor erőtlenségük miatt elhitetik Veled, hogy Neked sincs erőd. Amikor csupán "jó" szándékkal foggal-körömmel visszatartanak attól, hogy a saját sorsodat éld. Az életed a Tiéd. Soha, senkinek nem tartozol számadással, csakis önmagadnak. Ez a legnagyobb számadás, mert amit elmulasztasz, önmagad ellen mulasztod el.


Tedd azt, amit tenni szeretnél! Élj úgy, ahogy élni szeretnél! Ezzel szabaddá teszed magad! Egy szabad embert nem lehet uralni, nem lehet zsarolni, nem lehet megfélemlíteni. Mert tudja, hogy mindig, minden helyzetben a sorsa az ő kezében van. Ehhez bátorság, s önmagadba vetett bizalom szükséges.

Légy hát bátor, s higgy önmagadban. Minden ott van Benned, minden érzés, erő és gondolat, ami az életed beteljesítéséhez szülséges. S hogy ne legyél egyedül, ehhez társakat küld melléd az élet. Csak járj nyitott szemmel és szívvel, hogy észre vedd őket!

!

 

komment

Címkék: élet

süti beállítások módosítása