Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

Az élet Rólad szól! Győztesnek lenni...

2007.05.10. 09:10 :: lyza

Csak pár lépést kell megtenned a boldogságod felé. Csak pár apró mozdulat, hogy győztes legyél.

Az első az, hogy Te elhidd: megérdemled!


Bármilyen furcsa is, de önmagunk legnagyobb akadályai mi magunk vagyunk! Gondolom eddig azt hitted, hogy minden probléma kívülről jön, tőled teljesen függetlenül. Ki kell ábrándítsalak, mert nem így van!
 

Mindig azt vonzzuk be, amitől félünk. Félsz a csalódásoktól, félsz a magánytól, a szegénységtől, a meg nem értettségtől, a szeretetnélküliségtől. S még sorolhatnám. Ahány ember, annyiféle félelem.

A félelem iszonyatos erő. Fizikailag gúzsba köt, megmerevít, cselekvőképtelenné tesz vagy menekülésre sarkall. Lelkileg kishitűvé, értéktelenné tesz önmagad szemében. A félelem miatt bolyong annyi ember itt a Földön. A félelem tesz beteggé, kiábrándulttá, keserűvé. A félelem az, mely elveszi tőled az élet minden szépségét, elzár a világ elől. A félelem furfangos. Kicsiként indul, s ha nem vigyázol hatalmassá dagad.

Amíg menekülsz, mindig a nyomodban lesz!  Ami elől futsz, az mindig a nyomodban lesz. Követ, mint az árnyékod. Ott lesz minden percedben, egyetlen pillanatra sem enged szabadon. S a félelem félelmeket pakol egymásra, mert nem szeret egyedül lenni. S mire észbe kapsz, már nem te létezel, hanem a félelem. Ő irányít, ő mozgat. A félelem melegágya, ha a múltban élsz. Biztos tapasztaltad már, hogy többször kerültél ugyanabba a helyzetbe. Nem a sors akar tréfát űzni veled. A visszaköszönő helyzetek azt üzenik, hogy rosszul oldottad meg. Olyan megoldást választottál, amellyel bántod magad. Válaszolj ugyanarra a kihívásra másképp! Felejtd el a régi reakcióidat, mert látod, hogy nem vezet sehova. Ez a nap nem a tegnap. Új nap, új helyzetek, s egyetlen ember sem olyan, mint tegnap volt. Élj a mában, s a mára válaszolj.

Állj meg egy pillantra, s nézz szembe a félelemmel! Tudom, nem könnyű, mert eddig inkább menekültél vagy becsuktad a szemed. De ha megállsz, mégha most remegve is, s megvizsgálod a félelmeidet ezek a félelmek töpörödni kezdenek, egyre kisebbek és kisebbek lesznek. Ne küzdj vele, mert mindig ő lesz a győztes. Nem legyőzni kell, csak szembenézni vele, megfejteni a gyökereit. Félsz a csalódástól? A magánytól? A szegénységtől? Ha ismered önmagad nem csalódhatsz. Tudod mik az erősségeid, mik a gyengéid. Használd az erősségeidet, mert az életedhez erre van szükséged. A gyengeséged is hasznos, hiszen megmutatja, merre ne menj.  Ha tisztában vagy az érzéseiddel, a vágyaiddal nem csalódhatsz.

Felejtsd el a kudarc szót! Nincs kudarc. Tapasztalatot szereztél. Ezt a ronda szót azért találták ki az emberek, hogy ezzel is üssenek magukon egyet. Mert valahol mazochisták vagyunk. Szeretünk szenvedni. Nem is hinnéd, hány embert tesz boldoggá maga a szenvedés. Légy büszke magadra mikor próbálkozol, mert bátor vagy!  Ha valami nagyon fontos a számodra próbálkozz sokszor, mindig másképp! S rá fogsz találni a jó megoldásra. Közben rengeteget tapasztalsz, gazdagabb leszel. Bátrabb, merészebb, kinyílik a szemed a világra. Kezdesz bízni magadban, kezded megismerni magad. S eljön a nap, amikor rádöbbensz: boldogságra születtél, ezzel a vággyal érkeztél, csak eddig te zártad el ezt az utat.

A boldogsággal kezdtem, mégis a félelemről írtam. A boldogsághoz vezető úton az első lépés, hogy hagyd magad mögött a félelmeidet. Légy bátor! Légy merész! Tedd szabaddá magad!


komment · 1 trackback

Címkék: élet én pánik egészség boldogság életmód gondolatébresztő

süti beállítások módosítása