Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

Mindig mindennek ára van!

2007.08.27. 22:24 :: lyza


Kockázat nélkül soha nem történik semmi. Kockázatvállalás nélkül olyan vagy, mint egy mozdulatlan, elsekélyesedő tó. Nem ül senki a partodon, a vizedre sem kíváncsi senki, nincs, aki megmártózzon benned. A legnagyobb kockázat és a legnagyobb nyereség önmagad megmutatása, a kitárulkozás. Ne félj ettől. Aki az őszinte, igaz arcodért vállal téged társnak, barátnak, jóban rosszban veled marad. Mert téged vállal, téged akar olyannak, amilyen vagy. Nem okozol csalódást, s te sem csalódsz. Ne játsz szerepet, nem vezet sehova. A végén te magad sem tudod, ki is vagy valójában. Ne akarj olyan lenni, mint a többiek, mert belőlük épp elég van. Ha itt, mi valamennyien vállalnánk magunkat, olyan lenne a Föld, mint egy pompázó virágoskert. Tele sokféle virággal, sokféle illattal. Ha csak rózsát látsz előbb-utóbb ráúnsz. S mi emberek is sokszor azért unatkozunk, mert ugyanazokat a felvett maszkokat látjuk, mindannyian ugyanazokat a szerepeket játsszuk, s ettől válik hihetetlenül unalmassá az egész. Az első igazi kapcsolódásod akkor fog megszületni, ha ragyogó arccal és ragyogó mosollyal elfogadod saját tested-lelked, s ezt sugárzod ki a világra. Az őszinteség, a tisztaság olyan vonzerő, aminek semmi nem érhet a nyomába. Lehet, hogy most még nehéznek gondolod. Csak egyszer kell elindulnod ezen az úton, s valóban csodák történnek veled. Eltűnik a magány, a csalódás. Olyan embereket vonzasz magadhoz, akik szíve veled egy ütemre dobban.


Kapcsolódás


"Minél összpontosultabb vagy, annál ellazultabb leszel, annál nagyobb az esélye annak, hogy mélyen belemész egy kapcsolatba.


Te vagy az, aki belemegy egy kapcsolatba. Ha te nem vagy ott - ha feszült vagy, ha béna, nyugtalan és széttöredezett vagy -, ki fog mélyen belemenni egy kapcsolatba? Széttöredezettséged miatt nagyon félsz eljutni egy kapcsolat mélyebb rétegeihez, mert ott felszínre bukkanhat a valóságod. Fel kell tárnod a szívedet, és szíved csupa töredék. Nem egyetlen személy van benned, hanem egy egész tömeg. Ha igazán szeretsz valakit, és feltárod a szívedet, a másik azt fogja hinni, hogy egy tömeg vagy, nem egy személy - ez a félelem oka.
Ezért létesítenek az emberek alkalmi viszonyokat. Nem akarnak mélyre menni; csak összeütköznek, aztán továbbállnak, csak a felszínt érintik, és máris menekülnek, mielőtt bármilyen kötelezettségük támadna. Csak egy kis szex, ami szintén elszegényedett. felszínes. Csupán a határok találkoznak, ami egyáltalán nem szerelem; testileg talán megkönnyebbülést nyújt, katarzist, de annál nem több.
Ha a kapcsolat nem túl intim, megtarthatjuk maszkjainkat. Ha mosolyogsz, neked nem kell mosolyognod, csupán a maszk mosolyog. Ha igazán mélyre akarsz menni, tartasz attól, hogy veszély leselkedik rád. Meztelenül kell menned - és a meztelenség azt jelenti, hogy a bensődben rejtőző minden probléma ismertté válik a másik előtt."(OSHO)


Új Kor Klub 

komment

Címkék: élet idézet kapcsolat életmód gondolatébresztő kapcsolódás

süti beállítások módosítása