Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

Lenni vagy nem lenni?

2007.08.28. 07:36 :: lyza

Ezt a kérdést mindig Te döntöted el. Senki más. A döntésed nem háríthatod másra. S minden döntés felelősség, felelősség önmagadért. Ha nem döntesz akkor úgy döntesz, hogy nem döntesz. Ez nem egy megúszható dolog. Ha másra hallgatsz, más befolyásol, akkor sem ő dönt, hanem Te mondod ki a végső szót: legyen úgy. Egyszer , ha kinyilik a szemed meglátod: mindig mindennel összefügg- ha jót teszel jóságot vonzasz, ha szeretet adsz szeretetet kapsz, ha nyitott vagy ajtók tárulnak ki előtted, ha mosolyogsz Rád mosolyognak és még sorolhatnám.Nem biztos, hogy a dolgok minden esetben onnan érkezik, ahonnan várod. Ismeretlen emberek lephetnek meg örömmel, jósággal, szeretettel. Ugyanez van negatív értelemben is. Mindig mindent megkapunk. Amit kapunk, az tükörkép rólunk. Lehetsz végtelenül szabad és életed végéig rab. Csak rajtad áll!

Börtönök 

"Hatalmas szabadság vagy, legbenső lényed számára nincsenek korlátok. Minden korlát hamis. Ezért van, hogy csupán a szerelemben válunk egészségessé és egésszé, mert a szeretet elsöpör minden korlátot, minden címkét; nem sorol kategóriába. Elfogad olyannak, amilyen vagy.

 

Valójában senki sem beteg. A társadalom beteg, az egyének áldozatok. A társadalomnak van szüksége terápiára; az egyéneknek egyszerűen szeretetre van szükségük. A társadalom a beteg, az igényel kórházi kezelést.
Azért az egyének szenvednek, mert a társadalom megfoghatatlan; láthatatlan marad. Ha megpróbálod megragadni, egy egyént találsz, és őrá hárul a felelősség - pedig ő egyszerűen csak szenved, áldozat. Megértésre van szüksége, nem terápiára; szeretetre, nem terápiára. A társadalom nem ad neki megértést, nem ad neki szeretetet. A társadalom kényszerzubbonyt ad rá, börtönbe zárja. A társadalom skatulyába erőlteti, kategorizálja, felcímkézi: "ez vagy te, ez az identitásod".
Te szabadság vagy, és nincs identitásod. Téged nem lehet felcímkézni, ebben rejlik szépséged és dicsőséged - hogy nem tudod megmondani, ki vagy. Állandó átalakulásban vagy. Mire eléred, hogy ez vagy az vagy, addigra már továbbléptél. Te döntöd el minden pillanatban, mi akarsz lenni - lenni vagy nem lenni. Minden pillanat egy friss döntés, az élet friss kiáradása. A bűnös egyetlen pillanat alatt szent lehet, és a szent egyetlen pillanat alatt bűnös lehet. Az egészségtelen egészségessé válhat, és az egészséges egészségtelenné lehet egyetlen pillanat alatt. Csak egy elhatározás megváltoztatása, csupán egy felismerés megváltoztatása, egy szemléletváltás, és minden megváltozik."
(OSHO)

Új Kor Klub 

komment

Címkék: blog élet börtön betegség egészség szabadság életmód gondolatébresztő

süti beállítások módosítása