Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

Az Élet ígérete

2007.09.02. 11:36 :: lyza

 

Nincs olyan nap, ami ne hozna változást az életedben. Ha nyitott szemmel jársz észre veszed az előtted nyíló ajtókat, s a te döntésed, hogy bezárod-e a régieket. A legtöbb ember ajtók között él - tétován. Hordja a múltját, mint egy hasznavehetetlen kabátot. Tudja, hogy már régen nem melegít, régen csúnya, kopott, foltos, színe hagyott, s régóta nem is illik hozzá. Aztán álldogál a kirakat előtt vágyakozva, nézve az újat, s mégis tétova. Áldozni kell rá. Meg kell dolgozni érte. S különben is, a régi bírja még egy darabig. Míg le nem szakad róla.

Így van ez az életeddel is. Sokszor vonszolod magad, elhiszel egy halom hazugságot, hogy miért lehetetlen a változás. Elhiszed, hogy az összes létező terheted cipelned kell. Elhiszed, hogy a változással-változtatással a semmibe csöppennél. Elhiszed, hogy a sok-sok magadra kényszerített alkalmazkodással szeretetet nyersz. Elhiszed, hogyha a saját életedet mered élni: önző vagy. Az az önző, aki meg akar fosztani téged ettől. Az az ember nem tisztel és nem szeret. Az az ember kihasznál. Semmibe vesz.

Engedd el magad, s csak egyetlen problémádat bontsd le a magjáig. Mi lenne, ha ezen a téren másképp viselkednél, másképp döntenél, ha egyszerűen csak letennéd? Csak tedd fel folyamatosan a kérdést: mi lenne?- minden egyes válaszodat kövesse újra ez a kérdés: mi lenne?- s megdöbbenve fogod tapasztalni a végén: az lenne, hogy végre jól éreznéd magad!

Minden problémát túl bonyolítunk. Mindig csak ellenérveket keresünk. Hosszú évek tapasztalata emberekkel beszélgetve a megoldásokat keresve, hogy sohasem hoznak érveket a változás mellett - csak ellene. A jaj, de jó, ha úgy lenne! - de nem lehet mert... S itt jön rengeteg különféle magyarázat. Így nem lehet tovább lépni, új utat keresni. Ahhoz amellett kell érveket gyűjteni: mért legyen? Mit hoz? Mi lesz jobb? Mi lesz másképp?

A változáshoz bátorság kell. S Te is bátor vagy ott legbelül a lelked mélyén. Még akkor is, ha ezt most nem látod, nem hiszed. Minden a benned élő hiten múlik. Egészség-betegség, boldogság-boldogtalanság, bánat-öröm: mind-mind rajtad múlik. Mindig te választasz és te döntesz. S mindig minden a hited szerint alakul. Ezért fontos, hogy miről mit gondolsz. zért fontosak a kimondott szavak: erejük van. Ezért fontos, hogy ne engedj teret magadban negatív gondolatoknak. Az életben még a legfájóbb, legnehezebb napok sem negatív hatásként maradnak meg benned, ha a végkifejletet nézed. (Ha nem lettem volna pánikbeteg most nem olvasnád a bejegyzéseimet, soha nem jöttem volna rá, mennyi erő és szeretet van bennem, soha nem fedeztem volna fel az értékeimet. De megtörtént.) Egy-egy esemény megértéséhez idő kell, el kell távolodni a dolgoktól, hogy a hozadéka világossá váljon. De meggyőződéssel vallom, hogy sem kudarc, sem negatív eredmény nincs. Mert mindig minden pozitívvá fordítható.

Ha végig gondolod, hány dolgon aggódtál feleslegesen életedben, s mennyire fölösleges aggódás volt, akkor megérted a fenti sorokat. A legnagyobb probléma : a negatív élményekre hangoltuk magunkat. A jó mellett elmegyünk, fel sem kapjuk rá a fejünket. Mintha büntetni akarván magunkat éles szemekkel és éles elmével kihegyezzük magunkat a bántó dolgokra. Próbáld ki csak egyetlen napot úgy élned: a jóra figyelsz, a kellemes mozdulatokat, érzéseket szívod magadba. Keresd csak a jót. Meg fogsz lepődni. Lesznek és voltak és vannak. Mert most erre figyeltél.

Nem állítom, hogy áthangolódni egyik napról a másikra megtörténik. A régi beidegződések még sokáig vissza-visszatérnek. Ha bátor vagy - márpedig az vagy -egy szép napon eltűnik belőled minden negatív hozzáállás, megszűnik minden félelem, mert hinni kezdesz újra abban: az élet szép, az élet gazdag, az élet értékes, s te vagy az irányítója.

Az Élet újra igéret lesz számodra sok-sok meglepetéssel.

Az Új Kor Klub weboldalamon sok jó könyvet találsz, mely segít neked ebben!

komment

Címkék: blog élet boldogság könyvajánló ígéret


süti beállítások módosítása