Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

Sohase félj!

2008.04.11. 10:36 :: lyza

Sose félj, ha kinyílsz a világra, ha megnyitod lelked ajtaját saját magad előtt. Talán félsz, hogy mit fogsz ott találni? Ígérem Neked, csupa gyönyörűséget!

Az igazi lényünkben csak szeretet és megértés lakozik, semmi más, - az összes többi, amit most látsz magadon csak a világ szennye, mocska, mely bármikor lemosható. Ha úgy döntesz. Ha úgy akarod. Hogy mit és mennyit látsz az igazi világból csak rajtad múlik. Azon a kíváncsiságodon: mik is és kik is vesznek körül Téged valójában? Valóban megfigyeled? Valóban látod? Vagy csak elmész minden új szépség mellett? Reggelente az új ígéretére ébredsz, vagy marad a napi sablon? Izgalmassá vagy unalmassá teszed a napjaidat? A felfedező örömével indulsz vagy fásultan, kiégetten : nyitott szemmel, mégis vak "látással"? (Kattints a címekre a folytatáshoz!)

-Csodálkozás

Sokszor nem a valóságot látod. Elképzelsz valamit. Kiszínezed. S addig-addig játszadozol a képzeleteddel, míg ezt a képzelt világot valóságnak fogadod el. Beszélgetsz. Már a választ is megfogalmazod a másik helyett, s ő bármit mond, Te már előre tudod a választ. Nem az ő gondolataira felelsz. A sajátjaidra. Ebből a sok félreértés. Ebből adódik, hogy összeveszünk, hogy elmegyünk egymás mellett. Ebből adódik, hogy még lehetőségünk sincs a másik megismerésére. Magunkat sem látjuk tisztán, mert hajlamosak vagyunk az önbecsapásra, hogyan láthatnánk hát a másikat? Légy figyelmesebb. Ne bízd magad a képzeletedre!
Ha most elhatározod: ezen a hétvégén úgy tekintek mindenre és mindenkire, mintha először látnám, nagy meglepetésekben lesz részed! Sok új felfedezést teszel!

-Én-kivetülések

S végül egy dalszöveg az Eddától Aliasdj ajándékaként. Mindig választhatunk, hogy elindulunk, vagy egy helyben maradunk.

-Változó idők

Kívánok Neked bátorságot, s a felfedező örömét a való világban!
És sohase félj!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


komment

Címkék: blog élet én idézet gondolatébresztő osho csodálkozás

süti beállítások módosítása