Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

Dobd el a láncaidat!

2008.04.12. 17:30 :: lyza

A mai naplóbejegyzéssel abban szeretnének segíteni Neked, hogyan tedd egyszerűbbé, gördülékenyebbé az életed, hogyan teremtsd meg a szabadságodat.
 
Mindannyian megértésre vágyunk. Biztosan tapasztaltad már: bármilyen nehéz helyzetben is voltál, ha megértett, azonosult Veled valaki, abban a pillanatban könnyűvé vált a teher. Valami felszabadult Benned, megkönnyebbültél, s már nem láttad olyan rémisztőnek a sorsodat.
Megértésre vágysz. A másik ember is. Ahhoz viszont, hogy meg tudd érteni a társadat, legyen az a barátod, szerelmed, ismerősöd, bele kell bújnod a bőrébe, élned kell a sorsát míg hallgatod, azonosulnod kell vele erre az időre.
Ha mindezt meg tudod tenni, akkor megszületik benned a megértés-de enélkül csak elbeszéltek egymás mellett.
 
A megértés hallgatást is jelent. Nemjelenlétet. Amikor tiszteled a másik saját belső birodalmát, s hagyod, ha visszavágyik ebbe a birodalomba.
 
Akit megértesz, s aki megért Téged, azzal egy életre szóló kapcsolatot teremtettél. Lehetsz több ezer kilométeres távolságra, a kötelék megmarad. Megjelenik, ha segítségre van szükséged, s Te is ott leszel, ha számít Rád.
 
 
Ahhoz, hogy a megértésig eljuss, fel kell szabadítanod magad a Rád erőltetett sok-sok elvárástól, el kell dobd a megfelelési kényszeredet. Hihetetlen mennyiségű energiát tud elvenni Tőled- - nem is gondolnád. Energiablokkok keletkeznek Benned, nem áramlik az életerő, fáradékony, ideges, ingerlékeny vagy. Rosszabb esetben pánikbeteg vagy depressziós leszel. Az emberek önmagukkal szemben élnek, ezért oly sok ma a beteg ember. Ritka az, aki nem panaszkodik, akinek nincs valamilyen nyavalyája. S hidd el, nem lesz orvos, aki meggyógyítson hosszú távon, mert a gyógyulás kulcsa mindig a Te kezedben lesz. Mehetsz természetgyógyászhoz, jógihoz, ahová csak akarsz, helyre is hoz átmenetileg, de ha Te nem változtatsz az életeden, ha nem nyitod meg a belső világodat, visszatérő látogató leszel. Nincs kívülről jött megoldás. Csak belső megoldások vannak.
 
 
S végezetül egy nagyon szép dalszöveg, melyet aliasdj1 küld Nektek-szeretettel.
 
Legyen nagyon szép napod és szabadság a lelkedben! Ezt kívánom Neked a mellékelt pps-sel is, melyet ajándékba kaptunk egyik társunktól.
 
Dinamit: Tépd el az időt!

Néha meg-meg állok én
Lehajtott fejjel.
Kezem önkénytelen
Összekulcsolom.
Néha önmagamba nézek
Lehunyt szemmel.
Mit csináltam,
eddig rosszul én.
Nem tudom.

Képeslap

Néha megállsz te is,
Hogyha nem lát senki.
És a megtett utat
Végig gondolod.
Néha önmagad sem tudod
Már szeretni.
Mit csináltál,
Hol rontottad el.
Nem tudod.

Képeslap


Tépd el az időt,
Törd el a múltat!
Gondold azt,
Hogy mától fogva élsz!
Könnyfényű hűs patak,
Lemossa arcodat.
És ha onnan majd viszatérsz
Egy új útra megtisztulva lépsz!

Képeslap

Néha megállsz te is,
Hogyha nem lát senki.
És a megtett utat
Végig gondolod.
Néha önmagad sem tudod
Már szeretni.
Mit csináltál,
Hol rontottad el.
Nem tudod.


Képeslap

Tépd el az időt,
Törd el a múltat!
Gondold azt,
Hogy mától fogva élsz!
Könnyfényű hűs patak,
Lemossa arcodat.
És ha onnan majd visszatérsz
Egy új útra megtisztulva lépsz!

Képeslap

Hogyha véget ér a koncert
És elindulsz.
Vár az utca, amely
Közben már kihalt.
Lassan lépkedsz
És a sarkon majd befordulsz.
Vidd magaddal éjszakára is
Ezt a dalt.

KépeslapKépeslap

"Az élet villámaival szemben olyan légy, mint a madár, mely ha a fát kivágják alóla, nem a mélybe zuhan, hanem a magasba száll."

komment

Címkék: blog élet én idézet gondolatébresztő


süti beállítások módosítása