Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

Életünk titka

2008.04.13. 10:26 :: lyza

A mai bejegyzések életünk titkairól szólnak. Hogyan is élhetnénk úgy, hogy szabadnak, boldognak érezhessük magunkat, hogy harmónia járja át a mindennapjainkat?

 Előszöris el kell sajátítanunk az "elengedés" tudományát.
Mit is jelent ez? Amíg görcsösen akarjuk irányítani az életünket, s nem vesszük észre azokat a pillanatokat, amelyek spontán módon sodródnak mellénk, stresszesek, mindig ugrásra készen leszünk. Mindig mindent túl bonyolítunk, túl problémázunk. Mindig logikusak akarunk lenni. Holott az élet abszolút nem logikus. Amit tegnap szépnek láttál az mára csúnya, aminek tegnap örültél, az ma bánat. Az elengedés azt jelenti, hogy elengeded magad, s hagyod történni a dolgokat. Ha valaki megnevettet nevess! Ha ragyog rád a nap örülj! Ha a régi barát távolodik engedd el, s ha közeledik az új engedd magadhoz. Ne színezd ki a vágyaidat, csak hagyd, hogy beteljesedjenek a maguk módján. Ha kiszínezed, ha gondolatban ezerszer átéled, nem fogod meglátni amikor a beteljesülése megérkezik, mert az sosem olyan, mint ahogyan elképzeled.
Csak vágyakozz és várakozz. S ha eljött a pillanat észre fogod venni. Mindent akkor kapunk meg, amikor megértünk rá. Egy pillanattal sem előbb.

-Folytatása itt

Két dolog húzhat vissza: az egyik a múlt, aminek már régen vége van, s a jövő, ami még nem jött el. Mégis e kettő között bolyongunk: vagy a múlton kesergünk, vagy legyintünk a jövőre, nekem már úgysem lesz jobb! S mi van a mával, a jelen pillanatával, a valós életünkkel? Hiszen az életed mindig a jelen pillanatában zajlana, ha benne élnél, ha azt látnád és érzékelnéd, ami éppen zajlik körülötted. De mintha álomban élnénk ébren is, hátra meg előre tekintgetünk. Mit is jelent a jelen pillanata? Ha voltál már szerelmes, akkor nagyon jól tudod, hogy a kedveseddel megszűnt a tér és az idő. Csak az a pillanat élt, semmi más. Eszedbe sem jutott a múlt és eszedbe sem jutott a jövő. Csak azt tudtad, hogy MOST jó! Ezt jelenti a jelenben élni. Minden téren. Amikor azt látod, ami van. Ami most itt van.

-Folytatása itt

Aliasdj egy nagyon szép szöveget küldött újra, köszönet érte!
Itt olvashatod:

-Az arc

S végezetül egy meglepetés. A honlap új menüponttal bővült, Reformételek címmel. Itt olyan recepteket találtok, amik nagyon finomak és egészségesek!
Külön figyelmetekbe ajánlom a kenyérsütést!

Ezekkel a gondolatokkal  kívánok Neked békés vasárnapot, szeretettel!

komment

Címkék: blog élet én egészség gondolatébresztő


süti beállítások módosítása