Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

Őszintén akarok élni!

2008.04.14. 10:24 :: lyza

A mai bejegyzéseim az őszinteségről szólnak. Annyi szerepet játszunk. Annyi álarcot hordunk. S oly ritkán mondjuk ki, hogy miről mit is gondolunk valójában.

Más kavarog a fejünkben, s más kavarog a kimondott szavakban. Ebből a zűrzavar, amelyben élünk. Sötétben vagyunk, hiszen kevés ember vállalja fel nyíltan az egyéniségét, ki is ő valójában. Emlékszem, még tanár koromban fő nevelési cél volt a személyiségfejlesztés. Nem, nem az egyéniség fejlesztése, nem az volt a cél, hogy minden emberkéből felszínre hozzuk, ki is ő valójában! Nem, fejlesztettük a szocializmus személyiségtipusát. Ami még mindig jobb volt, mint a mostani, mert volt benne közösségi összetartozás, a másik segítése, írhatnám azt is, a 10 parancsolat, csak Isten nélkül. De az egyén, az egyéniség érvényesülésére lehetőség sem volt. Ma sincs. Ma sem egyéniségek vannak, csak személyiségek, akik a pénzt és a hatalmat hajszolva élnek-ha már ezt életnek lehet nevezni.

A vallások sem az egyéniségekkel törődnek, ők ugyanúgy személyiségeket faragnak belőled. A kereszténység keresztényt, a hinduizmus hindut, s még  sorolhatnám. S ebből megint ott a zűrzavar.

Addig, amíg a neveltetésed, a társadalmi elvárások csapásán haladsz, sosem válsz önmagaddá. Addig, amíg másoknak akarsz megfelelni, sosem lehetsz önmagad. Már pedig ez az élet a Te boldogságodról, gyönyörűségedről, szépségedről szól. Semmi másról. S aki elvárja Tőled, legyen az a családod, munkahelyed, férjed, szeretőd, barátod, társadalmi közeged - az az ellenséged. A szeretet ad. Gazdagít. A szeretet Téged akar a magad valóságában, s nem a szerepeidre kíváncsi. Aki másképp közelít Hozzád, nem építeni, hanem rombolni fog Téged. Minden téren.

Hogy szabaddá teszed-e magad vagy sem, hogy őszintén élsz-e vagy sem, kizárólagosan Rajtad múlik. Hogy teremtesz-e ehhez bátorságot magadban vagy sem, az is a Te döntésed. De az őszinteséghez, a szabadságodhoz, önmagad kell legyőznöd!

-Folytatása itt>>>

S ha már eljutottál az őszinteségig, a szabadságodhoz, ha már nincs zűrzavar Benned, mindent elérhetsz, amire csak vágysz. Egyszerű magyarázata van. A létezés, az univerzum, Isten, vagy nevezd ahogyan Te szereted, a zűrzavarral nem tud mit kezdeni. Csak a tiszta érzéseket és gondolatokat ismeri, s erre válaszol. Ebben lesz segítségedre az a könyv, melyet figyelmedbe ajánlok.

-Folytatása itt>>>

Végezetül pedig fogadd szeretettel az alábbi dalszöveget, melyet a mai napra kaptunk aliasdj-től.

Ezekkel a gondolatokkal kívánok Neked a lelkedben is napfényes, őszinteségben, békességben gazdag napot!

Piramis : Őszintén akarok élni


Képeslap

Őszintén akarok élni,
Minden utam végigjárni,
Hinni abban, amire vágyom,
S ha hiszek benne küzdeni érte bármilyen áron.

.Őszintén akarok élni,
És csak annyit elérni,
Hogy a jókedvem senkit ne bántson,
S ha fáj a szívem valamiért, ne nagyon fájjon!

Tőled csak annyit akarok kérni,
Hogy engedj őszintén élni,
Őszintén, szabadon, szépen,
Őszintébben, mint ahogy tegnap éltem.

Ne kelljen hazudnom senkinek
És hogyha valamit kérdezek
A válasz igaz legyen!

Szeretnék bízni mindenkiben,
Hinni, hogy nem fordul ellenem,
S nem árul el sosem.

Képeslap  Képeslap

komment

Címkék: blog élet én idézet gondolatébresztő

süti beállítások módosítása