Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

Mit kapunk az élettől?

2008.04.21. 10:58 :: lyza

A mai bejegyzésemmel is egy új úton szeretnének elindítani. Egy olyan úton, amely harmóniát, szeretetet hoz az életedbe, Egy más minőséget, egy igazi világot. S hogy ez így legyen csak és kizárólag rajtad múlik!

Mindig olyan embereket vonzunk magunkhoz, amilyenek mi magunk is vagyunk. Tükörképek vagyunk egymás számára. Szeretetre vágyunk, de nem tudunk szeretni. Szeretetünk csak szükséglet, futás a magány, az egyedüllét elől. A szeretetünk arról szól, hogy másokat kell-ene szeretnünk, miközben önmagunkat megvetjük. Ez így nem megy.

Egészen addig, míg nem szereted önmagad, másokat sem fogsz tudni. A szeretet egy mély érzés, amely a másik teljes elfogadásával jár. Nincs olyan, hogy egy emberből szereted ezt vagy azt. Vagy a teljes embert szereted, vagy sehogyan sem szereted. A szeretet nem ismeri a feltételeket. Csak árad szabadon, örül, hogy adhat.

Az első lépés tehát, hogy fogadd el önmagad olyannak, amilyen vagy, esendőségeddel, gyengeségeddel együtt, tudd elfogadni a tévedéseidet, tudj megbocsájtani magad. S ebben a pillanatban megpattan Benned a szeretet magja, hatalmas, öröm tölti el a lelked, s virágot nyit a szeretet. Minden Veled kezdődik! A folytatáshoz kattints ide:

-Új Kor Klub - Egy visszhangos hely

Biztos sokszor mondtad már életedben, hogy kész, elég volt, nem bírom tovább! Ez a végpont. Innen már nincs merre menni. Új utat kell keresned. Választhatsz: vagy elmenekülsz az élet elől - ezért van ma annyi beteg ember, a legjobb útja a menekülésnek - vagy szembenézel önmagaddal, s bátran újra nekivágsz. Bátorság nélkül soha nem érsz el semmit. Mert mindenhez erre van szükséged. Bátorság kell ahhoz, hogy nyitott legyél a változásokra, az új élmények befogadására, s bátorság kell ahhoz, hogy elmerülj a szerelemben. Bátorság kell ahhoz, hogy megismerd és elfogadd önmagad. A folytatáshoz kattints ide:

-Új Kor Klub - Áttörés

S végezetül, hogy könnyebb legyen megteremteni a lelkedben a nyugalmat, s a békességet, itt nagyon sok szép relaxációs és meditációs zenét találsz. Ha esténként, gyertyafénynél hallgatod finom teát iszogatva, kisöpör minden gondot a fejedből, s reggel kipihenten ébredsz. Kattints ide:

-Új Kor Klub - Zenék

Kívánok Neked szép hetet sok-sok feloldódással, és szeretetteljes szívet önmagad iránt!
S fogadd szeretettel aliasdj mára küldött dalát!

Fonográf : A show folytatódik

KépeslapKépeslapKépeslap


Tudod, a helyzet az jó, de nem reménytelen.
Tudod, a szívem az vidám, csak a hangom élettelen.
Szólnék, hogy várjon, de az élet megy tovább;
Na gyere, énekeld velünk el, a mindent újrakezdők himnuszát!

Tudod, az érzés az megvan, csak ritkán közösül.
Tudod, a tűz most is éget, de könnyen elhidegül.
Jöjj hát szerelmem, ne hagyd, hogy elmúljon a vágy;
Na gyere, énekeld velünk el, a mindent újrakezdők himnuszát!

Tudod, az ész bajjal járhat, de bűn az ostobaság.
Tudod a Nap sosem kel fel, csak a Föld forog tovább.
Vár rád a hajnal, ha túléled az éjszakát;
Na gyere, énekeld velünk el a mindent újrakezdők himnuszát!

Tudod, a helyzet az jó, de nem reménytelen.
Tudod a show folytatódik, csak a dal lélektelen.
Hát lásd, hogyha nézed: milyen szép az új világ;
Na gyere, énekeld velünk el a mindent újrakezdők himnuszát!

KépeslapKépeslapKépeslap

 

komment

Címkék: blog élet depresszió pánik idézet életmód gondolatébresztő


süti beállítások módosítása