Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

Merre menjek?

2008.05.28. 13:23 :: lyza

Sokszor tudjuk, hogy indulnunk kellene, más irányba, másfelé, valahová, valamerre, de csak álldogálunk, töprengünk, bátortalanok vagyunk. Jó lesz-e az irány? Helyes lesz-e az út? Erről szól az alábbi kis írásom, kicsit eltérú stílusban a megszokottól.
 
-Merre menjek? (Kattints a címre!)
 
"...ess szerelembe a létezéssel - és első lépésként ess szerelembe önmagaddal.
Amint szerelmes vagy önmagadba, elkezdesz sok embert szeretni, és lassan-lassan az a tér egyre nagyobb és nagyobb lesz. "
 
Neked eddig azt tanították, hohy nincs mit szeretni magadon, aki önmagát szereti az nárcisztikus, egoista és még sorolhatnám. Nem így van. Ha magadat nem tudod szeretni, másokat sem tudsz. Ha magadnak nem tudsz megbocsájtani, másoknak sem tudsz. Ha nem érted meg saját magad, másokat sem fogsz. Ha nem fogadod el önmagadat, mások elé is falakat emelsz.
Ehhez kapcsolódnak a következő gondolatok:
 
-Alázat (Kattints a címre!)
 
Akik ismerik és szeretik Oshot, s azoknak is, akik még nem találkoztak a gondolataival összegyűjtöttem róla egy pár kritkát. Nagyon tanulságos: életében sokan nem tudták tisztelni és becsülni. Ehhez meg kellett halnia.
 
 
S hogy mára is legyen egy kis meglepetés, gyönyörű háttérképeket találtok a virágzó természetről a következő oldalon: (Kattints a címre!)
 
 
Várjuk mindennapi apró örömeidet - melyet velünk is megosztasz - a fórumunkban! Gyorsan gyűjtsd össze őket, kattints ide és írd le!
 
 
S hogy örömödhöz én is hozzájáruljak, egy szép zenét teszek a hátizsákodba a háttérképek mellé! Itt meghallgathatod:
 
Kívánom Neked a mai napra: legyen csillogó fény a szemedben és a szívedben!

komment

Címkék: blog élet idézet gondolatok életmód szeretet gondolatébresztő osho új kor klub


süti beállítások módosítása