Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

Szeretet és gyűlölet 1.

2008.07.27. 12:23 :: lyza

Végre ránk ragyog a nap a nyár minden szépségével, pompájával! Szeretném még szebbé tenni számodra ezt a mai napot. A magam módján persze.

 

Ehhez kerestem egy szép idézetet, mely az élet rejtett szépségéről szól. Arról, mennyi mindennek örülhetnél, mennyi mindent birtokolhatnál – ha mersz nyitott szemmel és nyitott szívvel járni.

Az idézethez kattints ide:

 

-A rejtélyes

 

Életünk negatív és pozitív érzésekből áll. Minden igaz és mindennek az ellenkezője is. A mai kis írásom a szeretet-gyűlölet érzéséről szól. Szeretném, ha ezen az úton, melyen elindultál, csak a szeretet érzése maradna veled. Emeljen magasra, tegyen felfedezővé, csodálkozóvá, újat keresővé.

 

Két ellentétes érzés. Mégis párban járnak.

Csak az tud mélyen gyűlölni, aki a mélységes szeretetre is képes. Pozitív és negatív, két véglet. A pozitív emel, a negatív eléget, elemészt.

 

Miért is tudunk gyűlölni helyzeteket, embereket, mozdulatokat, egy arcot, egy gesztust, mosolyt vagy könnyeket? Mert ki nem állhatjuk, hogy amit a másikban látunk, az bennünk is megvan, ha elfogadjuk, ha nem. Minden körülöttünk élő ember egy-egy tükörkép számunkra, megmutatja azt a képet rólunk, ami ellen tiltakozunk, amit nem vállalunk fel. Amikor a másikat gyűlölöd, tulajdonképpen magadat gyűlölöd. Valami olyanért, amit helytelennek, hibásnak vélsz.”

 

A teljes szöveget itt olvashatod. (Csak regisztrációval! Ha már regisztráltál, lépjél be itt, ha nem kérlek, tedd meg.)

 

-Szeretet és gyűlölet1.

 

Megújult a Természetesen, egészségesen menüpont, sikerült feltöltenem egy katalógust, melyet itt átlapozhatsz:

 

-Természetesen, egészségesen

 

S hogy még vidámabb legyen a napod, ezt a zenét választottam:

 

-Jean-Michel Jarre - Beautiful Agony

 

komment

Címkék: élet depresszió pánik szorongás idézet gondolatok életmód szeretet gondolatébresztő gyűlölet


süti beállítások módosítása