Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

Új utakon - veled vagy nélküled?

2008.08.26. 10:50 :: lyza

Folytassuk hát a hetet azzal a szépséggel és jókedvvel, ahogyan kezdtük. Hangulatteremtőnek kattints a zenére, s máris jó hangulatban olvashatod az alábbi sorokat!
 

 

Biztosan voltál már úgy életedben, hogy kudarcnak éltél meg valamit. Jó magam hittel vallom, hogy nincs kudarc, csak tapasztalat – amíg ki nem próbálunk egy utat, nem tudjuk, jó irányba indultunk-e? S miért is lenne kudarc, ha rájövünk: nem ez a helyes irány. Még egy zsákutcában is sok-sok tapasztalatra tehetsz szert.

A pesszimista ember azt mondja: na, megint kudarcot vallottam! Az optimista azt: na, most másfelé indulok. Erre már jártam, s nem találtam meg, amit kerestem. De majd most!

Így volt ezzel Edison is:

 

- Miről beszéltek? Kudarc? Sikerült megtudnunk, hogy hétszáz módszer semmire nem használható. Minden nappal közelebb jutunk az igazsághoz! Ha nem kopogtunk volna be azon a hétszáz ajtón, nem tudtunk volna hogyan ismeretet szerezni. Most azonban biztosak vagyunk benne, hogy az a hétszáz ajtó tévút. Ez nagy előrelépés!"

 

A teljes szöveget idekattintva olvashatod

 

Kezdd most el másképp, mint eddig tetted. Mindegy, hány éves vagy – a lélek kortalan, fókuszálj a boldogságra. Azokat a pillanatokat, azokat a helyzeteket, eseményeket figyeld, melyek megsimogatják a lelked, amikor jó érzés jár át, amikor melegség támad benned."

 

A teljes szöveghez kattints ide

 

Sokat ülsz számítógép előtt? Netán azon dolgozol? Sokszor elfárad a szemed, s olykor a fejed is fáj? Tehetsz ellene. Íme, egy pár jó tanács!

 

Kattints ide és olvasd el!

 

A Zeneszobánkban új dallamokat találsz, a tegnapi nap folyamán kerültek fel.

 

Egy kis ízelítőhöz kattints ide:
 

 

Legyen boldogságtól ragyogó napod, kísérje utad békesség és szeretet!

 

 

komment

Címkék: blog élet siker kudarc gondolat egészség idézet gondolatok életmód gondolatébresztő új utakon meditatív zene

süti beállítások módosítása