Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

Az élet pillanatai

2008.10.26. 14:00 :: lyza

A létezés nem egy pillanat. A létezés az örökkévalóság. S mielőtt folytatnám ezeket a gondolatokat, a kellemes olvasáshoz kattints a mára választott zenére itt

A ma embere azért rohan, mert úgy gondolja, egyetlen élete alatt kell megoldania mindent. Ez az egy élete van, hogy élvezzen, vagy éppen elveszítsen mindent.

Ezért az őrületig fokozott tempóban él, megfelelési kényszerekkel, a most vagy soha érzésével. Mi gyorsítjuk fel, tesszük követhetetlenné ezt a világot - s amikor rájövünk, hogy hoppá! Ennek nem lesz jó vége! -lassú és hosszú út újra visszatalálni eredetiségünkhöz.


Sokan, s azt hiszem ez a többség, ilyenkor külső megoldások felé szalad-, tele van a világ a magukat ezoterikus guruknak tartókkal - s azt hiszi, egy szemvillanás, egy kézrátétel, s megoldódik minden.


A te feladatodat nem fogja megoldani senki. A te utadat nem járhatja be senki. A saját hegyedet neked kell megmásznod, a gödörből neked kell kimásznod. Senki nem tudja megtenni helyetted.
Ezért jó, nagyon-nagyon jó, hogy a létezésünk örök. Nem egyetlen élet, nem egyetlen pillanat. A létezésben mindent megoldhatsz, mindent újra kezdhetsz. Nem kell hát futnod, mert nincs rá ok.


Tedd hát minden nap, a jelenben a dolgod, tégy mindent erőd szerint, mert az éppen elég. Nem kell több. S ne is várj el magadtól többet, mint amire képes vagy. Mert így vagy abban a pillanatban tökéletes.
Ezzel kapcsolatos a mára választott idézet is. Kattints a címre!


Örökkévalóság

A sztár szó csillagot jelent. Mára ez már a hírességre, hírhedtségre deglarádódott. Ha nézel tv-t, s olvasol újságot, láthatod, kiket illetnek ezzel a gyönyörű szóval. Ezért is határoztam el, hogy a Klubszobában elindítok egy sorozatot: kik az Új Kor Klub sztárjai? Kik azok, akik valóban fénylő csillagok, akik valóban követhető utat mutatnak a sötétségben, akik szavaz azonosak a tetteikkel.


S hogy ki a következő hét sztárja?


Itt találod:


S hogy te is bemutathasd, akit igazán fénylő csillagnak tartasz, dolgozzon az élet bármely területén, a Fórumban nyitottam egy témát erről.  Bemutathatod, ki az, akit nagyra becsülsz, s elmondhatod, miért.


Kattints ide:


Továbbra is várjuk azokat a blogolókat (internetes napló írókat) akik a honlapunk profiljába illő sorokat írnak. Jelentkezni a következő e-mail címen lehet:
ujkorklub@gmail.com


Kívánok neked boldog vasárnapot!


 

komment

Címkék: blog zene élet idézet gondolatok életmód gondolatébresztő

süti beállítások módosítása