Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

És ha fáj, miért fáj olyan nagyon?

2008.11.10. 16:06 :: lyza

 

Gondolom, te is úgy vagy az élettel, hogy a boldog pillanatokat nagyon szereted, a szomorúságot pedig szeretnéd messze elkerülni.

De hát ez lehetetlen, hiszen minden párban jár, mindennek megvan az ellentéte, az életünk ettől kerek, ettől egész. S ha ezt el tudod fogadni magadban, már is könnyebben viszonyulsz a nemszeretem helyzetekhez, a nemszeretem érzésekhez.

A szomorúság azért csúnya, mert elutasítjuk; önmagában semmi csúnya nincs benne. Amint elfogadod, látni fogod, milyen csodálatos, milyen pihentető, milyen nyugodt és csendes, milyen békés. Valami olyasmit tud adni, amit a boldogság sosem adhat meg.
A szomorúság mélységet ad.”

A teljes idézetet itt olvashatod:

Szomorúság

Az egyik legnagyobb szomorúságunk, ha megbántanak bennünket, vagy mi bántunk meg másokat. Nyerhetünk-e feloldozást? S ha igen, hogyan?

Kattints a címre:

Feloldozás

Továbbra is szeretettel várlak a Fórumunkban, kérlek, oszd meg a gondolataidat velünk, vagy gazdagítsd szép idézeteink gyűjteményét. Te is nyithatsz témát a téged legjobban foglalkoztató dologról. Mivel nem kell a saját neved megadni, teljes inkognitóban maradhatsz.

Itt szétnézhetsz:

Fórumok

Mivel hétfő van, s szeretném, ha jó kedved lenne, bővítettem a kedvenc dalaim menüpontot. S itt kérek elnézést a múltkori rossz linkért, ill. nem linkért-még mindig nem vagy profi a holnapszerkesztés területén.

Itt meghallgathatod az új dalokat:

Dalaim

Kívánom neked, hogy merd megélni a szomorú pillanatokat is, mert ha ezt teszed, a boldog pillanatokba is bátran veted bele magad.

 

komment

Címkék: blog zene élet depresszió pánik szorongás idézet gondolatok életmód gondolatébresztő szomorúság

süti beállítások módosítása