Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

Útban a boldogság felé

2008.11.19. 11:49 :: lyza

Ki ne vágyna boldogságra, szeretetre, békességre? Így vagyunk ezzel valamennyien.

 

(Ha kellemes zene mellett szeretnéd olvasni a következő sorokat,kattints ide!)

Azt hisszük, hogy valami csoda folytán majd mindez becsöppen az életünkbe, valaki más, valaki kívülről megajándékoz mindezzel.

Viszont, ha megfigyelted magad, ez kívülről sosem jött el. Hiába tett meg érted mindent a másik, hiába vettek boldog emberek körül – ha te nem voltál képes erre hangolódni, elment melletted, mint az esti gyors. Csak nézted, mint a tovarohanó vonatot.

Az életünk egy utazás a boldogság, a szeretet, a békesség felé. A kérdés az, hogy felszállsz-e erre a vonatra? Kitartó utazó leszel-e, vagy a következő állomáson kiszállsz?  Ez egy belső utazás. Út önmagad felé. Hiszen, míg nem ismered magad, honnan is tudnád, mi jelent számodra békességet, szeretetet, boldogságot?

 

Amikor tökéletesen csendes és mozdulatlan vagy, és nincs mozgás az elmédben, úgy érzed magadat, mint egy nagyszerű, hófödte hegycsúcs.”

A mai idézetünket itt olvashatod:

 

- Belső hegy

 

Mindenkiben van egy pont, egy gát, ahol az élete megrekedt, nem engedi tovább, mindig van valami láthatatlan erő, ami visszahúzza. S míg ez fel nem oldódik, ez a csomó, ez a görcs minden igyekezete ellenére visszarántja.

Amit most olvasol, az egy egyszerű meditáció. Talán Neked is sikerül sokmindenre választ találnod, ha megcsinálod. Nekem segített, s most végtelen nyugalom van bennem.”

Itt megismerheted:

 

-Az út önmagamhoz

 

„Az ember belső, "lelki" egyensúlya kevésbé megfogható jelenség, mint a testi egészség. Ebből kifolyólag sokkal kevesebbet is foglalkozunk vele.”

Az erről szóló cikket itt olvashatod:

 

-A boldogság 7 titka

 

Kívánok Neked jó utazást, sok-sok utitárssal a boldogság, a békesség, a szeretet vonatán!

 

 

komment

Címkék: élet én depresszió pánik idézet gondolatok boldogság meditáció életmód gondolatébresztő

süti beállítások módosítása