Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

Mi vár ránk 2009-ben?

2009.01.14. 12:00 :: lyza

Mi vár ránk 2009-ben?

 

Minden valóra válik, amit hittel teszünk! Bármit is határozz el, egy pillanatra se engedd meg magadnak a kételkedést! Soha ne arra gondolj, hogy miért nem sikerülhet, mindig ahhoz gyűjts erőt és érveket, hogy hogyan lehetséges.

 

Sajnos, sokáig fordítva működünk. Elhatározunk valamit, s abban a pillanatban csokorba gyűjtjük az érveket, amik ELLENE szólnak. Fordítsd meg ebben az évben ezt a dolgot. Mindig azzal kezd: mi szól MELLETTE! Hallgass a belső hangodra – mindig segíteni fog.

 

Mi is az a belső hang? Amit elnyomsz magadban, mert olykor irreálisnak tűnik. Ami mindig halk, így könnyedén elhessegethető. Amin oly könnyen felülkerekedik az elme, amíg hagyod.

 

Nos, egy kis erősítő! 2009 a tettek éve! Legalábbis a kínai horoszkóp előjelzése szerint. Itt olvashatod:

 

Mi vár ránk 2009-ben?

 

„Amint tökéletes a lélegzés, minden más is a helyére kerül. A lélegzés az élet. De az emberek nem törődnek vele, egyáltalán nem figyelnek rá. És minden változás, amely be fog következni, a légzésedben végbement változáson át következik majd be”

Figyeld meg, milyen felületesen lélegzel! Mikor ezt először kipróbáltam, nagyon meglepődtem. Alig tágult ki a tüdőm. Nem telt meg a mellkasom levegővel. Jó sok gyakorlással sikerült tökéletesebbé tenni a lélegzésemet.

Szívd be a levegőt olyan mélyre, amilyen mélyre csak tudod. Majd folytasd úgy, hogy teljesen megfeszüljön a tüdőd, hagy táguljon! A jó légzéstechnika sok gondot megold. Energikusabb leszel. Kevésbé fáradékony. Ugyanarra az ütemre lélegezz be és ki. Ha pihenni szeretnél, lazítani, akkor csak a szádon keresztül lélegezz. Így nem serkented egyik agyféltekédet sem működésre, egyensúlyba kerül mindkettő. Szorongások, félelmek, pánik és depresszió esetén is nagyon hatásos, ha elkezdesz ütemesen lélegezni, s csak a lélegzésedre figyelsz. (Ütemesen be és ki, be és ki. S csak erre koncentrálj.)

Na, eme kis kitérő után a fenti sorok folytatását itt találod:

 

Lélegzés

 

Hogyan alszunk? Milyen pozícióban? Sokmindent elárul rólunk. Egy kis önismeretnek is megteszi. Itt olvashatod:

 

Hogyan alszunk?

 

Még mindig vár a Kérdezz, felelek rovatunk, valamint a Fórumban is leírhatod a gondolataidat. Mindkettőt megtalálod Iránytű oldalunkon.

 

Legyen fény a lelkedben, s szeretet a szívedben!

 

 

komment

Címkék: blog élet én gondolat depresszió alvás pánik szorongás álom idézet gondolatok életmód 2009 horoszkóp érzések lélegzés


süti beállítások módosítása