Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

Mit tegyél, ha rossz napod van?

2009.02.24. 15:04 :: lyza

Mit tegyél, ha olyan napod van, amikor igazán nem megy semmi?

 

Ugye neked sem telnek egyformán a napjaid? Olykor energikusabbak vagyunk, olykor nem. Így vagyunk ezzel mindannyian.

 

Ebben az esetben két lehetőség van: vagy hadakozunk a fáradtságunk, az ürességünk ellen, vagy tudomásul vesszük és nem küzdünk, nem hadakozunk.

„Amikor hideg vagy, az energia befelé mozdul; amikor meleg vagy, az energia kifelé mozdul. Természetesen mások azt szeretnék, ha mindig meleg lennél, mert akkor az energiád feléjük halad. Amikor hideg vagy, az energiád nem halad feléjük, ezért sértve érzik magukat. Azt fogják mondani neked, hogy hideg vagy. De erről neked kell döntened.”

A csodálatos gondolatsort és a hozzá tartozó zenét itt találod:

 

Téli álom

 

Elfogadónak kell lennünk magunkkal szemben. Megbocsátónak, szerető szívűnek.

„Nem lehet mindig égni, mindig lobogni. Csak azt tudjuk árasztani magunkból, amik vagyunk, ott legbelül. Hiába mosolyogsz, ha nem szívből jön: a másik ráérez arra, hogy ez csak műmosoly. Hiába fordítasz energiát arra, hogy segíts a másiknak, mikor magadnak sem tudsz: fölösleges pazarlás.

 

Adni csak abból tudunk, ami túlcsordul rajtunk, ami már sok bennünk, ami túlnő rajtunk. Ha a kevésből adunk, azzal mi is vesztünk.”

A teljes tartalmat itt találod:

 

Engedd meg magadnak!

 

S hogy ezek a befelé forduló napok is hasznosak legyenek számodra, szeretnélek megismertetni egy nagyon egyszerű meditációval. Minél többször elvégzed, annál mélyebbé válik benned, s a végén egy hatalmas csoda vár. Az igazi szeretet csodája.

Itt találod:

 

Szeretet meditáció

 

Kívánok neked békés boldog napot, járja át szívedet szeretet és hála, hogy itt vagy, velünk vagy!

 

Legyen fény a lelkedben, szeretet a szívedben!

 

 

komment

Címkék: blog zene élet én gondolat depresszió szorongás idézet félelem gondolatok gondolatébresztő fásultság pámik

süti beállítások módosítása