Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

Félreértéseink

2009.03.04. 15:22 :: lyza

Elgondolkodtál-e már azon, hogy olykor miért nem működnek az emberi kapcsolataid? Pedig szeretnél, pedig vágysz rá, s mégis van valami gát, lappang körülötted valami, ami visszahúz.

 

Sokszor esett már szó arról, hogy minden belül dől el. A gondolataiddal, az érzéseiddel te teremted a saját világodat.

Legelőször is önmagunkkal kell barátságban lennünk, de nagyon ritkán találsz olyan embert, aki barátságos önmagával. Önmagunk ellenségei vagyunk, miközben hiába reménykedünk abban, hogy a barátja lehetünk valaki másnak.

A teljes gondolatot és a mai videónkat itt találod:

 

Barátság

 

Eddig, lehet, azt hitted, te másokért vagy itt, akkor vagy jó, ha mindig mindenkit megértesz, ha alkalmazkodsz, ha idomulsz, ha belesüllyedsz egy családba, közösségbe. Akkor vagy jó, ha mindig minden szempontot mérlegelsz minden egyes lépésednél: kinek lesz jó és kinek lesz rossz. Azt hitted, akkor vagy jó, ha mindig minden körülményben mindenkinek megfelelsz.”

Ez az egyik nagy tévedésünk. A gondolatokat itt találod:

 

Félreértések

 

Ma a Mesterkurzusról töltöttem fel egy felvételt. Nagyon szeretem Popper Péter végtelenül egyszerű, csodálatos gondolatait, könyveit. Ezen a felvételen a szellemi fejlődésről beszél a maga megszokott humoros stílusában. Itt megnézheted:

 

Mesterkurzus

 

S ha még nem próbáltad ki a Szeretet-meditációt, már csak azért is javaslom, hogy könnyebben ismerd meg és fogadd el önmagadat. Önmagad szeretetével.

 

Szeretet-meditáció

 

Legyen fény a lelkedben, szeretet a szívedben!

 

 

 

komment

Címkék: blog zene élet gondolat tévedés idézet gondolatok életmód gondolatébresztő mesterkurzus félreértés popper péter


süti beállítások módosítása