Önismeret - önmegvalósítás

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod,és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Friss topikok

  • dzsivan: egy emberke vagyok osho tanitványai közül 1989 ben kaptam ezt a nevet dzsivan nishan 95 töl tarto... (2010.01.27. 13:11) Extázis
  • Kaga: Mégis, a világot nem te alkotod, de a világodat formálhatod. Azáltal, ami körülvesz, mert a környe... (2009.11.12. 14:06) Szívedből
  • Angel7001: Igen, nagyon fontos, hogy jól induljon a nap! :) (2009.11.02. 20:34) Harmónia
  • Angel7001: Jó téma, én is éppen erről elmélkedem Már-már eljutottam oda, hogy felismerem ezeket az érzelmeket... (2009.06.07. 00:42) Ragaszkodás
  • tsend: Biztonsággal állítom, hogy már pedig bizonytalanság sincs... csak kaland ;) Legyen az akár épp elm... (2008.11.05. 00:30) Biztonság

A boldogság vonzásában

2009.03.07. 11:30 :: lyza

A boldogság mindig csak egy karnyújtásnyira van tőlünk. Életünk minden pillanatában ott van, jelen van, ha nyitott szemmel és nyitott szívvel élünk. Nem függ mástól, csakis tőlünk, a mi döntésünk, hogy minek engedünk teret magunkban.

 

„Sok időbe telik felismerni, hogy a boldogtalanság és a boldogság a te választásod, mert nagyon kényelmes az egónak azt gondolnia, hogy mások tesznek boldogtalanná”

A gondolatok folytatását itt találod:

 

A te döntésed!

 

„Boldogságra születtél! Lehetséges, hogy most másképp látod, másképp érzed. Lehet, hogy ennek tudatát már régen elvették tőled. Mégis, mégis: boldogságra születtél! S ha elvesztetted valahol, valamikor ezt a belső érzést, ezt a belső tudást, eljött az ideje, hogy visszaszerezd.”

Hogyan? Kattints ide:

 

Boldogságra születtél!

 

Miért félünk a magánytól? Van-e valaki, aki megoldja helyettünk életünk kérdéseit? Ráterhelhetjük-e életünk gondjait-bajait egy másik emberre?

Nézd meg Popper Péter válaszát erre a kérdésre. Itt találod:

 

Félelem a magánytól

 

Ki a normális és ki nem? Mi dönti el? Ki dönti el? Ezt a beszélgetést azért választottam, mert egyetlen dolgot mutat meg: a lényeg az, hogy mindenki jól érezze magát a bőrében. A Fórumunkban pedig nyitottam egy új témakört ezzel kapcsolatban, ahol leírhatod a meglátásodat, véleményedet.

A vitaindítót itt találod:

 

Vitassuk meg!

 

Kívánok Neked élményekben, boldogságban teljes hétvégét.

Legyen fény a szívedben, szeretet a szívedben.

 

komment · 1 trackback

Címkék: fórum élet vita gondolat idézet boldogság életmód magány gondolatébresztő megoldások boldogtalanság


süti beállítások módosítása